Ion Macari
Ion Macari mereu si-a dorit sa dezvolte o afacere frumoasa, care sa-l inspire si sa-i faca mai drag locul unde traieste. Pornind de la ideea ca pe piata trebuie livrat un produs calitativ, in cantitatile necesare si simtind cumva o carenta in sectorul plantelor medicinale si aromatice, a decis sa planteze levantica.

In 2018 si-au conturat imaginea primele campuri de levantica, apoi an de an au urmat alte plantari, pana cand nu a ajuns sa aiba in gestiune zeci de hectare de levantica.

Am vrut mult sa fac ceva pentru satul in care locuiesc, pentru oamenii care ma inconjoara, iar afacerile in agricultura sunt foarte potrivite pentru aceasta. Plantele aromatice si medicinale sunt deosebite. Pentru levantica, de exemplu, exista cerere pe piata, insa am inteles din start ca ceea ce se cere este un produs calitativ, de aceea am investit in asa mod incat sa asigur un produs finit - uleiul de calitate superioara, ne-a spus Ion Macari, SRL Lavender Oil.

In acest an plantele l-au bucurat mult cu recolta. In dependenta de camp, a recoltat 6-10 tone per hectar.

Florile le procesam la Anenii Noi, Socoleni. Am achizitionat tot utilajul necesar pentru aceasta, am renovat ceea ce era necesar. Investitiile facute au fost destul de mari pentru a le face fata de unul singur, astfel ca am decis sa apelez la un credit pentru a acoperi o parte din costuri. Am ales Compania Mikro Kapital pentru a face fata cheltuielilor si am ramas extrem de multumit. In primul rand, vorbim de o rapiditate mare cu care a fost acordat creditul, dar si o flexibilitate sporita din partea companiei.

Producatorul spune ca a accesat creditul in perioada recoltarii, cand avea in camp peste 60 de muncitori ai caror munca trebuia coordonata. De aceea, a apreciat foarte mult faptul ca nu a fost nevoit sa aloce mult timp pregatirii dosarului si obtinerii creditului.

Am achizitionat un cazan performant din Bulgaria, costul caruia este de aproximativ 70 de mii de euro. Acesta este necesar la producerea uleiului de levantica. Concomitent, la fabrica au fost aduse si alte utilaje. Deja am realizat toate lucrarile care erau necesare astfel ca ne bucuram deplin de investitia facuta.

Are planuri mari pentru viitor, mai ales ca de acum inainte acestea vor putea fi realizate mult mai usor, iar in curand ar putea aparea si alte specii de plante aromatice in intreprindere.

Analizam si alte specii de plante pe care am dori sa le cultivam, vedem oportunitatea in mai multe, insa exista o regula: indiferent ce nu ai alege, trebuie sa asiguri un produs de calitate. Ne ghidam dupa acest principiu, iar rezultatele confirma ca este unul corect - uleiul obtinut este solicitat. Indiferent de modul in care vom alege sa ne dezvoltam, la necesitate, vom apela la compania Mikro Kapital - trebuie sa apreciem si sa mentinem partenerii care sunt alaturi atunci cand este nevoie.

Pentru a afla mai multe despre avantajele accesarii unui credit de la compania Mikro Kapital, accesati acest link - https://mikrokapital.md/agro-loan.html .